Jak usunąć dokument dla wszystkich w Dropbox Sign

Zaktualizowano Aug 17, 2026

In this article

W tym artykule opisano funkcję dostępną tylko dla klientów korzystających z taryfy Dropbox Sign Standard lub Premium.

Każdy może usunąć dokument ze swojego konta, jednak tylko administratorzy (i nadawcy, jeśli administrator na to zezwoli) mogą usunąć dokument dla wszystkich. Dokumenty, które zostały usunięte dla wszystkich, są trwale usuwane po 30 dniach. Po tym czasie nie można już uzyskać do nich dostępu ani ich odzyskać.

Uwaga: dokumenty oczekujące na podpis można usuwać.

Usuwanie dokumentu u wszystkich

Aby usunąć dokument u wszystkich:

  1. Zaloguj się na stronie app.sign.dropbox.com.
  2. Kliknij Dokumenty na lewym pasku bocznym.
  3. Najedź wskaźnikiem na „” (pionowy wielokropek) obok dokumentu, który chcesz usunąć u wszystkich.
  4. Kliknij Usuń u wszystkich.
  5. Kliknij OK, aby potwierdzić.

Wszystkie strony (administratorzy, właściciele, użytkownicy z dostępem udostępnionym, podpisujący, zatwierdzający) otrzymają e-maila z informacją, że dokument został usunięty. Wszystkie strony otrzymają także e-maila 3 dni przed trwałym usunięciem dokumentu.


Pobieranie dokumentu, który został usunięty dla wszystkich

Dokument usunięty u wszystkich można pobrać w dowolnym momencie przed upływem terminu jego trwałego usunięcia. Aby pobrać dokument usunięty u wszystkich:

  1. Zaloguj się na stronie app.sign.dropbox.com.
  2. Kliknij Dokumenty na lewym pasku bocznym.
  3. Kliknij Status nad listą dokumentów, a następnie kliknij Usuń dla wszystkich.
  4. Najedź wskaźnikiem na „” (pionowy wielokropek) obok usuniętego dokumentu, który chcesz pobrać.
  5. Kliknij Pobierz.


Administratorzy: zezwalanie nadawcom na usuwanie dokumentów dla wszystkich

Jeśli jesteś administratorem, możesz zdecydować, czy zezwolić nadawcom na usuwanie dokumentów dla wszystkich.

Aby zarządzać tym ustawieniem:

  1. Zaloguj się na stronie app.sign.dropbox.com za pomocą danych logowania administratora.
  2. Najedź wskaźnikiem na swój adres e-mail w prawym górnym rogu.
  3. Kliknij Konsola administratora.
  4. Kliknij Ustawienia na lewym pasku bocznym.
  5. Kliknij Dokumenty i szablony na lewym pasku bocznym.
  6. Włącz lub wyłącz opcję Zezwól nadawcy na trwałe usuwanie dokumentów.
Czy ten artykuł był pomocny?

Dziękujemy za przesłanie opinii.