Begrens mengden lagringsplass et Dropbox-teammedlem kan bruke
In this article
Informasjonen i denne artikkelen gjelder for visse typer administratorer med Dropbox Standard-, Business-, Advanced-, Business Plus- og Enterprise-abonnementer.
Merk: Det kan hende at lagringsplassgrenser ikke er tilgjengelige når et teammedlem har tilgang til mer enn 5000 mapper (for eksempel i team med et veldig stort antall delte mapper). Team med et stort antall delte mapper kan oppleve ytelsesproblemer.
Hva skjer hvis et medlem overskrider grensen sin?
Medlemmer blir varslet via e-post, skrivebord og mobilapp når de når:
- 90 % av lagringsplassgrensen
- 100 % eller mer av lagringsplassgrensen
Administratorer varsles også via e-post. I tillegg legges en post til i aktivitetsloggene.
Dropbox fortsetter å fungere som normalt for medlemmer som overskrider lagringsplassgrensen, avhengig av synkroniseringsinnstillingen.
Det er tre alternativer:
- På (fortsett å synkronisere): Dropbox fungerer som normalt. Medlemmer kan fortsette å laste opp nye filer, og de ser bare et varsel om at de har overskredet grensen.
- På (stans synkronisering): Dropbox er begrenset. Medlemmer kan ikke laste opp nye filer før de er under grensen igjen.
- Av (ingen grense): Lagringsplassgrenser håndheves ikke.
Dropbox fungerer bare som normalt når På (fortsett å synkronisere) er slått på.
Hva skjer med medlemmer over kvoten på et team hvor stopp synkronisering er aktivert?
Administrator kan bruke stopp synkronisering-grenser for å forhindre at medlemmer som overskrider lagringsplassgrensen, bruker Dropbox som normalt. Konkret skjer to ting:
- Kontoen deres vil stoppe synkroniseringen
- De vil ikke kunne laste opp filer
Disse teammedlemmene har da to alternativer:
- Fjerne filer for å få kontoen deres under lagringsplassgrensen
- Kontakt administratoren for å be om mer lagringsplass
Merk: Administratorer mottar ikke e-postvarsler når et teammedlem når grensen for å stoppe synkronisering.
Slik angir du en standard lagrinsplassgrense for alle teammedlemmer
- Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
- Klikk på Administratorverktøy i sidestolpen til venstre.
- Klikk på rullegardinmenyen ved siden av Dropbox under Produkter.
- Klikk på Innstillinger.
- Bla til Lagring under Innhold.
- Slå lagringsplassgrense for medlem på (fortsett å synkronisere) eller på (stans synkronisering).
- Angi en egen verdi for lagringsplassgrensen i gigabyte ved hjelp av rullegardinmenyen ved siden av lagringsplassgrense per medlem.
- Verdien må være 2 GB eller høyere.
- Klikk Lagre.
Merk: Bare administratorer kan angi en grense for lagringsplass for teammedlemmer.
Angi egendefinerte grenser for enkeltbrukere i team
Enkelte teamadministratorer kan angi egne lagringsplassgrenser for individuelle medlemmer. Ikke alle administratorer har denne tillatelsen. Bare superadministratorer, administratorer for brukerhåndtering og sikkerhetsadministratorer kan sette eller endre lagringsplassgrenser. Fakturerings-, rapporterings- og innholdsadministratorer kan ikke endre disse innstillingene. Grensene gjelder bare for et teammedlems egne mapper og forhindrer utilsiktet overskridelse uten å begrense samarbeidet.
Finn ut mer om administratorroller og -tillatelser.
Sørg for at lagringsplassgrense for medlemmer er satt til På (fortsett å synkronisere) eller På (stans synkronisering) i administratorverktøyet før du begynner.
- Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
- Klikk på Administratorverktøy i sidestolpen til venstre.
- Klikk på Medlemmer
- Velg teammedlemmet du ønsker å oppdatere.
- Klikk på ☑ i kolonnen Brukt lagringsplass.
- Angi en ny egendefinert grense.
Du kan også oppdatere et medlems lagringsplassgrenser ved å velge teammedlemmet direkte i fanen Medlemmer og klikke på Rediger lagringsplassgrense.
Merk: Minste lagringsplassgrense for et individuelt teammedlem er 2 GB.
Angi unntak for en lagringsplassgrense som omfatter hele teamet
Du kan bruke en lagringsplassgrense for hele teamet og unnta bestemte medlemmer ved hjelp av en unntaksliste.
- Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
- Klikk på Administratorverktøy i sidestolpen til venstre.
- Under Produkter klikker du på rullegardinmenyen ved siden av Dropbox.
- Klikk på Innstillinger.
- Bla til Lagring under Innhold.
- Slå lagringsplassgrense for medlem på (fortsett å synkronisere) eller på (stans synkronisering).
- Bla til Unntak og klikk på Administrer.
- Skriv inn navnene eller e-postadressene til teammedlemmene som skal ekskluderes, og klikk deretter på Lagre.
Hva teller mot plassgrensen?
Eventuelle filer eller mapper som er lagret i teammedlemmers Dropbox-teamkonto, teller mot lagringsplassgrensene.
Viktig:
- Teammapper teller ikke mot individuelle lagringsplassgrenser fordi de eies av teamet.
- Teammapper teller mot teamets samlede plassbruk.
- Delte mapper som eies av et teammedlem, teller bare mot vedkommendes lagringsgrense.
- Delte mapper som eies av et ikke-teammedlem, men som deles med et teammedlem, teller mot det medlemmets lagringsplassgrense.
- På grunn av hvordan lagringsplassgrenser beregnes, kan summen av et individuelt teammedlems bruk avvike fra den samlede teambruken.